Despre mine

Sunt mai mult decât am fost ieri, şi mai mult decât voi fi mâine. Sunt mai mult decât mâine, pentru că acum, în acest moment, nu pot fi mai mult decât ceva ce nu există. Mâine nu există, deci îmi ofer libertatea de a alege cine sunt în fiecare clipă şi încep cu momentul ACUM. Aşa că aleg clipa prezentă, în care îmi pot manifesta plenitudinea. Şi mă bucur de cine am ales să fiu.

Scriu pentru că prin scris îmi exprim bucuria şi recunoştinţa faţă de tot ce înseamnă viaţă, faţă de tot ceea ce am descoperit ca fiind esenţa vieţii.

În 2011, când am început procesul de introspecţie şi autocunoaştere, eram – cum îmi plăcea pe atunci să mă numesc – o femeie de succes. Munceam pe brânci, aveam un copil, îl aşteptam pe cel de-al doilea, pusesem pe picioare o afacere, iar banii veneau cu prisosinţă. Oricine mă privea din exterior, nu ar fi bănuit că în interior eram foarte nefericită. În acest proces de introspecţie personală şi autocunoaştere am descoperit scopul vieţii: scopul vieţii este să te creezi aşa cum vrei să fii şi să trăieşti experienţa a cine ai ales să fii. Şi să te bucuri de experienţa ta!

poza_despre2

Dacă înainte fugeam de mine însămi, am ales între timp să fug spre mine, spre centru. Nu a fost uşor. Au existat momente de confruntare  foarte puternice, confruntare cu fricile, convingerile, tot ceea ce acumulasem şi experimentasem până în acel moment. Am plâns mult pe fiecare treaptă a devenirii mele. Însă într-o zi am descoperit că lacrimile mi s-au transformat în lacrimi de bucurie.

Cine sunt? Cine vrei să fii? Cum aşa? Poţi alege? Sună ciudat, nu-i aşa?

În cadrul acestui proces de redescoperire şi de recreare a mea, am descoperit că sunt mai mult decât nişte simple roluri: sunt mai mult decât profesia mea, sunt mai mult decât mama a trei copii minunaţi, sunt mai mult decât a fi coach certificat şi lider transformațional. Eu nu sunt doar rolurile acestea. Eu sunt mai mult decât toate acestea.

Veronica, fiica mea de 4 ani, mi-a spus într-o dimineaţă, când îşi caută jucăriile în pat:

– Vezi, mami, tu nu înţelegi că trebuie să mă ridic că să le văd? Nu pot să le văd dacă stau în pat. Mă ridic că să le găsesc…

Da, am ales să mă ridic, să devin, ca să vad, ca să văd ce este esențial în viață.

În acest proces de redescoperire și de creare a cine sunt, am ales să fiu o contribuție pentru oameni. Dacă te vei regăsi în povestea mea, vei conștientiza lucruri și vei fi gata pentru a face o schimbare oricât de mică în viața ta, înseamnă că eu mi-am terminat treaba.