Cum transformi „hopul” într-o oportunitate

de | mart. 16, 2015 | Parenting | 0 comentarii

Într-o zi, o prietenă mi-a povestit cum a reușit să transforme un „hop” într-o oportunitate.

Mi-a plăcut foarte mult ceea ce a descoperit așa că, m-am gândit că ar putea fi ceva foarte valoros și pentru tine.
Redau povestea ei mai jos:

,,M-am trezit iarăși, a nu știu câta oară, într-o noapte, pentru că fetița mea plângea ca să îi dau lapte. Mi-am zis: Of, oare cât o să mai dureze asta? Oare cât timp se va mai scula în toiul nopții?
Apoi, bombănind, m-am dat jos din pat. Și resemnată am reflectat: Bine, o să trec și peste asta. În curând nu o să se mai trezească la orele astea… Hai că termin repede și apoi mă întorc să dorm…

În timp ce îi pregăteam laptele, m-a fulgerat un gând: Ia stai. De fapt, nu este nimic de care să scap repede. În realitate, ceea ce mintea îmi spune că ar fi acel ceva peste care trebuie să trec nu există cu adevărat. Doar eu fac acest hop să existe doar pentru că spun că îl am de trecut. Cu alte cuvinte, consider că a mă scula noaptea este un moment pe care trebuie să îl depășesc.

Și, în timp ce îmi hrăneam copilul, deodată m-a izbit spațiul ei de inocență și am binecuvântat acel moment. Am observat abdomenul ei care se ridica respirând ușor. Copiii respiră din centrul ființei lor. Noi, adulții, din cauza fricilor, a furiei, am acumulat atâtea frustrări încât respirația noastră a devenit superficială. Am uitat să respirăm. Stând în preajma copilului meu, mi-am adus aminte că citisem cândva despre rolul respirației în procesul de trezire interioară…

Brusc am realizat că tot ceea ce se întâmplă în viața mea este cu un anumit scop.

Ce învăț eu din această experiență?

Că a venit vremea să înțeleg că pot învăța multe lucruri de la copilul meu.

Și, astfel, ceea ce am crezut inițial că este un „hop” peste care să trec, s-a transformat într-un moment extraordinar de acceptare, de conștientizare, de aducere-aminte”.

Te invit acum și pe tine să descoperi ce oportunități îți oferă copilul tău prin simpla lui prezență.
Oare ce mesaj încearcă el să îți transmită prin ceea ce spune și ceea ce face?
Și apoi bucură-te de ceea ce descoperi!

Sursă foto: gratisography.com

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *