Nu am timp pentru…versus îmi fac timp pentru…

de | oct. 6, 2015 | Dezvoltare personală | 0 comentarii

Conversația multor oameni este: Nu am timp. Cu cât mai des spun că nu au timp, cu atât mai mult își demonstrează că au dreptate.

Rezultatul?

Într-adevăr, nu au timp.

Poți avea o listă întreagă de lucruri de făcut. Cum să le acoperi pe toate? În plus, știi bine că mereu apar urgențe. Capul îți bubuie de activități pe care să le faci.

Dar cum? Când?

Studii recente au demonstrat că cel mai puternic program al nostru este programul de Creator. Noi ne putem crea singuri viața așa cum ne dorim.

Este foarte important care este dialogul tău interior. Ce îți spui?

Poate vorbești cu tine așa: Uf, câtă treabă am. Sigur nu o să termin. Nu se mai termină niciodată. Sunt atât de ineficient/ă. Îl urăsc pe șeful meu pentru că îmi dă atât de lucru.

Sau poate vorbești cu tine așa: Intenția mea este ca astăzi reușesc să fac tot ce mi-am propus. Sunt sigur/ă că voi găsi calea cea mai potrivită pentru a face tot ce mi-am propus. Să vedem: pentru ce îmi fac timp astăzi? Este oare fezabil să fac tot? E mult? E prea puțin? Care sunt nevoile mele? Pot să duc ceea ce mi-am propus? Oare pot să îmi iau activități în plus? Pot spune NU? Cum pot refuza o activitate pe care nu o pot face? Îmi propun să învăț să spun NU. Îmi propun să învăț niște exerciții de relaxare. Îmi prevăd în planificarea zilnică și activități de recreere.

În orice situație, se va întâmpla așa cum gândești. Ai dreptate.

Deci, ce alegi?

Care este conversația ta despre timp?

De astăzi înainte îți poți începe ziua scriindu-ți intenția:

Intenția mea este ……

Îmi fac timp pentru următoarele activități…….

Observă cum se derulează ziua ta.

Notează-ți ce merge și ce nu merge.

Ajustează. Schimbă ce nu merge.

Bucură-te de fiecare reușită.

Sursă foto: gratisography.com

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *