Ai observat că atunci când vrei sî îți scrii pe hârtie realizările, să îți notezi lucrurile de care ești capabil, universul conlucrează ca tu să nu poți face asta? Instantaneu îți sună telefoanele, ești întererupt și ,,trebuie’’să faci o groază de chestii.

Te-ai întrebat vreodată de ce se întamplă asta?

Să aducem lumină aici.

În fundal, mintea rulează anumite programe înregistrate încă din copilărie. Aceste programe pot avea diverse voci:

Nu sunt capabil.

Nu sunt destul de bun.

Sunt inferior.

Sunt un nimeni.

Nu sunt bun de nimic.

Lista este deschisă și poate continua și fiecare dintre noi rulează astfel de programe.

Aceste programe sunt atât de stabile și atât de bine înrădăcinate în noi încât au o forță foarte mare. Îți poți imagina un copac cu rădăcini foarte groase, înalt și gros.

Prin a-ți scrie lista de realizări, este ca și cum încerci să tai copacul gros și înalt.

Ce crezi cî face copacul?

Ai ghicit: se opune.

Se opune și atunci apar tot felul de întreruperi ca el să rămână adânc înrădăcinat, să crescă și să se înalțe tot mai mult.

Atunci când vrem să aducem în conștient, prin puterea rațiunii, tot ce am realizat ca adulți, în noi are loc o luptă. În orice luptă apare și durerea. Pentru a ne opune durerii, universul conlucrează pentru a ramâne cu ceea ce nouă ne este familiar. Ori familiar este gândul: Nu sunt capabil mai degraba decat gandul: Sunt capabil pentru că uite câte realizari am!

Să aducem lumină în viețile noastre de adulți prin puterea rațiunii. Să ne uităm cu blândețe dar și cu fermitate la lucrurile de care suntem în stare și pe care le-am realizat.

Fără a ține cont de întreruperi, poți începe chiar acum să îți notezi ce realizări ai. Poate să fie o listă incipientă, o listă pe care o începi astazi. O listă pe care o vei continua, fără a mai amâna pentru că nu ai timp să scrii tot. Nu vei scrie niciodată tot.

Dacă faci asta, te felicit. Ai început deja să lucrezi cu convingerile tale, gânduri foarte familiare ție de genul: Nu sunt capabil sau Nu sunt suficient de bun.

Și orice călătorie de o mie de kilometri începe cu un singur pas.

Călătoria continuă! Doar bucură-te de ea!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *